У Кривому Розі пішов із життя правозахисник Микола Коробко

Дата: 04 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

 

30 березня у Кривому Розі помер український правозахисник, керівник громадської організації “Криворізьке міське правозахисне товариство” Микола Коробко. Чоловікові було 84 роки.

Про це повідомили у громадській організації “Криворізьке міське правозахисне товариство”.

 
Микола Коробко

Микола Коробко був народним депутатом України першого скликання (1990–1994 рр.), брав участь у створенні Конституції, також був активістом депутатського об’єднання “Народна рада”, членом парламентської Комісії у питаннях екології та раціонального природокористування. Очолював Всеукраїнську екологічну асоціацію “Зелений світ”.

Крім того, Микола Іванович був співзасновником Всеукраїнської ГО “Спілка офіцерів України”. Він очолював Криворізьке міське об’єднання ВУТ “Просвіта” імені Тараса Шевченка, а також ГО “Криворізьке міське правозахисне товариство” і брав участь у роботі багатьох інших правозахисних організацій.
 
Український правозахисник був членом керівних органів Української Гельсінської спілки з прав людини у різний проміжок часу, допомагав розвиватися Спілці та сприяв появі багатьох правозахисних ініціатив.
 
Микола Коробко народився 17 січня 1937 року у місті Сочі. Здобув освіту інженера-геолога у Дніпропетровському державному університеті. З 1971 року викладав у Криворізькому гірничому технікумі.
 
Він на повну силу до кінця своїх днів працював на благо України і був яскравим представником борців за втілення в життя ідеалів демократичного суспільства”, — зазначили у ГО “Криворізьке міське правозахисне товариство”.
 
Прощання із Миколою Коробко відбулося 2 квітня у Кривому Розі.
 
Фотографія обкладинки: із відкритих джерел
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter