У Криму зростає кількість нових випадків зараження коронавірусом

Дата: 17 Січня 2022
A+ A- Підписатися

У Криму продовжує зростати кількість нових випадків заражень ковідом.

Про це повідомляють незаконні “уряди” Криму, Севастополя та так зване “міністерство охорони здоров’я Республіки Крим”.

Загалом 16 січня на півострові виявили 148 нових випадків COVID-19, одужали 155 людей. Про кількість померлих формування не повідомляє.

Кремлівський куратор Криму Сергій Аксенов повідомив про перший випадок захворювання на новий штам COVID-19 “омікрон” , що на території Кримського півострова.

За словами Аксенова, півострів вже “перебуває в зоні ризику”. Через це в Криму обмежили проведення масових заходів.

Як відомо, в Криму із 17 січня в закладах громадського харчування, торговельних центрах, салонах, саунах, фітнес-центрах, театрах та кінотеатрах мають вимагати QR-коди у відвідувачів.

Нагадаємо, міжнародні організації не можуть підтвердити правдивість даних окупаційної влади півострова. Кримські правозахисники неодноразово стверджували, що Росія спеціально занижує кількість померлих від коронавірусу. Це також правозахисній організації підтвердили кримські медики. 

На початку вересня Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оприлюднило мапи з маршрутами та адресами пунктів вакцинації проти COVID-19 для кримчан, які перетинають адміністративний кордон з материковою Україною через КПВВ “Чонгар” і “Каланчак”. Також детальну інструкцію та інформацію, як кримчани можуть вакцинуватися на підконтрольній Україні території, розробили правозахисники КримSOS. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter