Що треба знати про вакцинацію на КПВВ “Чонгар” та “Каланчак” – поради правозахисників “Крим SOS”

Дата: 30 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

З 1 грудня на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом, а саме на КПВВ “Каланчак” та “Чонгар” запрацювали пункти вакцинації для громадян України, які проживають на півострові.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції

У пунктах щеплення з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 15:00 працює медична бригада, яка складається із лікаря та медичної сестри. У пунктах щеплення у наявності є вакцини Pfizer, Moderna та Coronavac.

У міністерстві також зазначили, що пункти вакцинації забезпечені усім необхідним обладнанням і персоналом. Після вакцинації громадянам видаватимуть довідку про перше щеплення. Також дані про вакцинацію вноситимуть в електронну медичну систему.

Утім, експерти Херсонського офісу “Крим SOS” під час моніторингового візиту до пунктів вакцинації виявили певні нюанси роботи цих установ. 

– Пункт щеплення на КПВВ “Каланчак” у день візиту не працював, утім, наразі його роботу відновлено;

– На КПВВ “Чонгар” були вакцини Coronavac та Pfizer;

– Один флакон вакцини Pfizer розрахований на шість доз, тому у пункті вакцинації цим препаратом щеплюють лише, якщо є шестеро охочих вакцинуватися. 1 ампула вакцини Coronavac містить 1 дозу, тому нею щеплюють без подібних обмежень;

– На пунктах пропуску не видають сертифікати про вакцинацію. Для цього вакцинованим необхідно їхати до Генічеської районної лікарні (40 км від КПВВ “Чонгар”) або до Каланчацької районної лікарні (30 км від КПВВ “Каланчак”);

– На пунктах пропуску досі відсутнє регулярне автобусне сполучення, тому людям, які бажають отримати сертифікати про вакцинацію та у яких немає власного авто, доведеться користуватися послугами таксі.

 Координатор Херсонського офісу “Крим SOS” Олексій Тільненко радить тим кримчанам, які їдуть саме з метою щепитися вакциною Pfizer і бажають зекономити свій час та гроші, не їхати самому на адмінмежу, а скооперуватись з друзями та знайомими та приїхати групою з 6 людей мінімум.

“Перед візитом ви можете зв’язатися з нами через гарячу лінію телефоном або через Viber та уточнити, чи працюють пункти вакцинації у штатному режимі. Тим, хто бажає пройти щеплення вакциною Pfizer, ми радимо їхати на адмінмежу у компанії з родичами чи знайомими у кількості кратній шести, тобто 6, 12, 18 людей, оскільки в пунктах вакцинації на адмінмежі поки що не велелюдно”, — сказав він. 

У “Крим SOS” нагадали номери телефонів для консультацій: 

  • +38 (096) 684-88-47, +38 (063) 077-16-19, +38 (095) 031-53-97 (офіс у Києві, час роботи: 10:00 – 19:00);
  • +38 (095) 277-53-55 (офіс у Херсоні, працює з 9:00 до 18:00. Консультація по Viber — з 11:00 до 16:00).
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter