У Криму окупанти засудили ще одного кримчанина до 10 років в’язниці за звинуваченням у підпалі військкомату

Дата: 24 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Незаконний “верховний суд республіки Крим” засудив до десяти років колонії суворого режиму кримчанина в справі про “підпал будівлі військкомату в Сімферополі та підготовку підриву залізничного мосту” в тимчасово окупованому Радянському районі.

Про це інформує Кримська правозахисна група з посиланням на повідомлення ФСБ.

Російська спецслужба повідомляє, що під час обшуку в чоловіка російські силовики нібито вилучили гранату РГД-5, телефонний апарат зі збереженими фотографіями залізничних мостів на півострові та блокнот із власноручно намальованою схемою розташування схрону із засобами ураження, де було виявлено та вилучено протитанкову міну й підривник із запалом. 

Дані чоловіка ФСБ не розкрила. 

Кримські правозахисники нагадують, що на початку квітня так званий “верховний суд республіки Крим” засудив до десяти років колонії 40-річного мешканця села Піонерське в справі про спробу підпалу військкомату та підриву залізниці.

У правозахисній організації припускають, що, найімовірніше, йдеться про місцевого мешканця Ігоря Купича, якого в червні 2022 року в селі Піонерське затримали за звинуваченням у спробі підпалу військкомату.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter