Окупанти засудили кримчанина на 10 років зі штрафом за спробу підпалу військкомату (доповнено)

Дата: 02 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

“Верховний суд республіки Крим” засудив до десяти років позбавлення волі зі штрафом жителя села Піонерське Ігоря Купича за спробу підпалу будівлі так званого “військового комісаріату” у тимчасово окупованому Сімферополі у травні 2022 року та за спробу підірвати залізницю.

Про це інформує пресслужба окупаційного суду російському інформагентству ТАСС.

Чоловіка визнали винним за ч. 1 ст. 222.1 КК РФ (“незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення чи носіння вибухових речовин чи вибухових пристроїв”), ч. 1 ст. 30 (“приготування до злочину”), ч. 1 ст. 281 (“диверсія”).

“Суд” визначив, що перші три роки кримчанин проведе у в’язниці, а решту – у виправній колонії суворого режиму. Також чоловіку призначено покарання у вигляді штрафу – 70 тисяч рублів.

Незаконний “суддя” вирішив, що “мотивом вчиненого Купічем злочину була його незгода з проведенням СВОі Так окупанти називають геноцидальну війну проти українського народу. на території України, а сам Купіч був агресивно налаштований до російських військових”. Як повіомляє Кримська правозахисна група у своїй доповіді, “суддя” проігнорував усі клопотання, заявлені адвокатом.

Відомо, що у ніч проти 28 травня 2022 року в тимчасово окупованому Сімферополі на вулиці Сельвінського невідомий спробував підпалити “військкомат”.

За версією слідства, Іван Купіч зробив “коктейлі Молотова” та кинув у будівлю “військкомату” у Сімферополі, але пожежі не було. ФСБ РФ вважає також, що Купіч буцімто планував підрив залізниці у Криму.

У червні 2022 року окупаційні співробітники ФСБ РФ затримали підозрюваного у спробі даного підпалу – 39-річного безробітного мешканця села Піонерське Ігоря Купіча. Тоді його відвезли до ізолятора тимчасово тримання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter