У Криму “націоналізували” об’єкти ще 77 компаній та фізичних осіб – окупаційна влада

Дата: 18 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму росіяни “націоналізували” майно ще 77 юридичних і фізичних осіб, які нібито “ведуть підривну діяльність щодо Росії”.

Про це інформує Крим.Реалії з посиланням на незаконного голову так званого “парламенту Криму” Володимира Константинова

За його словами, таке рішення ухвалено на заочному голосуванні. Так, “націоналізували” майно, зокрема, курортних комплексів, включно з готелем “Лондон”, Готелем 1001 ніч і парк-готелем “МАРАТ” у тимчасово окупованому селищі Гаспра.

“До переліку також внесено майно різних аграрних підприємств, банків (зокрема, Державного ощадного банку України), спортивних і реабілітаційних центрів, тенісного клубу в Ялті, Маріупольського металургійного Комбінату імені Ілліча тощо”, – додав Константинов.

Він зазначив, що націоналізовано і майно українського бізнесмена Віктора Пінчука, який втратив житловий будинок та земельну ділянку площею 455 кв. м у тимчасово окупованій Білоглинці, та екснардепа, уродженця Криму Андрія Сенченка, який втратив 1/4 частки нежитлового приміщення в Ялті.

Константинов також повідомив, що націоналізовано майно компанії ТОВ “ЮВАС-ТРАНС”, що охоплює близько 120 об’єктів рухомого і нерухомого майна в тимчасово окупованій Керчі, та компанії ТОВ “КАРАКАШ АГРО” з 84 об’єктами в Роздольненському, Сакському та Первомайському районах.

Наприкінці жовтня на сайті російської державної інформаційної системи “Торги” з’явилась інформація, що “націоналізовану” квартиру дружини президента України Олени Зеленської в Ялті продали за 44,3 мільйона рублів.  

Раніше окупаційна влада Криму виставила на аукціон “націоналізований” центр відпочинку “Європа” в Партеніті, який, імовірно, належить структурам українського бізнесмена Ігоря Коломойського. Початкова ціна становить 446 млн рублів.

Російський глава Криму Сергій Аксьонов (за документами – Аксенов) заявляв, що в Криму грошима від продажу “майна українських бізнесменів” мають намір профінансувати війну Росії проти України.

У вересні 2023 року Регіональний центр прав людини повідомив, що незаконні “суди” в тимчасово окупованому Криму ухвалили 80 рішень про примусовий продаж ділянок та 138 рішень про покладення обов’язку відчужити ділянки. Кримські правозахисники назвали такі дії росіян дискримінацією громадян України. 

Раніше постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева заявляла, що Україна не має наміру визнавати акти, які порушують права людини чи держави. До них належать рішення щодо “націоналізації” або конфіскації майна, встановлення спадщини.

Як відомо, правозахисна спільнота в Україні переконана, що деокупація Криму припинить систематичні грубі порушення прав людини на півострові з боку Російської Федерації. Для цього вони закликають країни підтримати Україну своєчасним постачанням зброї та військовим обладнанням у достатній кількості.

Раніше заступник голови МЗС України Андрій Мельник заявив, що Україна повинна негайно отримати в 10 разів більшу військову допомогу, ніж вона отримала від союзників дотепер, щоб завершити війну цього року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter