В окупованому Криму незаконний “парламент” схвалив продаж “націоналізованого” майна Коломойського – Константинов

Дата: 15 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Депутати незаконного “парламенту” в тимчасово окупованому Криму погодилися відчужити центр відпочинку “Європа” в Партеніті, який належить структурам українського бізнесмена Ігоря Коломойського. Цю незаконну дію вони назвали “націоналізацією”.

Про це заявив так званий очільник окупаційного “парламенту” Володимир Константинов передає Крим.Реалії

Окупаційні “депутати” проголосували за продаж “націоналізованого” майна в Криму

За його словами, найближчим часом окупанти виставлять на аукціон майно ТОВ “Транспорт Логістик” – центру відпочинку “Європа” в селищі Партеніт, що належало українському олігарху Коломойському.

Константинов додав, що лот охоплює 37 об’єктів нерухомого майна: центр водного спорту, підпірні стіни тощо. В результаті російська влада планує вторгувати 397,7 млн рублів.

Наприкінці жовтня на сайті російської державної інформаційної системи “Торги” з’явилась інформація, що “націоналізовану” квартиру дружини президента України Олени Зеленської в Ялті продали за 44,3 мільйона рублів.

16 вересня Константинов заявляв, що російська влада виставила на продаж перші “націоналізовані” об’єкти, що належать громадянам України в Криму. За його словами, на відкритих аукціонах розміщено повідомлення про продаж ще чотирьох житлових приміщень. Їх оцінюють на суму близько 27 мільйонів рублів.

У жовтні 2023 року ZMINA повідомляла, що незаконні “суди” в тимчасово окупованому Криму ухвалили 80 рішень про примусовий продаж ділянок та 138 рішень про покладення обов’язку відчужити ділянки. Кримські правозахисники назвали такі дії росіян дискримінацією громадян України. 

Як відомо, правозахисна спільнота в Україні переконана, що деокупація Криму припинить систематичні грубі порушення прав людини на півострові з боку Російської Федерації. Для цього вони закликають країни підтримати Україну своєчасним постачанням зброї та військовим обладнанням у достатній кількості.

Раніше заступник голови МЗС України Андрій Мельник заявив, що Україна повинна негайно отримати в 10 разів більшу військову допомогу, ніж вона отримала від союзників дотепер, щоб завершити війну цього року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter