У Криму “апеляційний суд” відправив на перегляд справу громадського журналіста Аджикелямова

Дата: 30 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Так званий “суддя” незаконного “Верховного суду Республіки Крим” Володимир Агін скасував виправдувальне рішення щодо громадянського журналіста “Кримської солідарності” Зедіна Аджикелямова та відправив його адміністративну справу на новий розгляд до незаконного “Центрального районного суду Сімферополя”.

Про це повідомляє видання “Кримський процес”

Засідання пройшло без участі слухачів через обмежувальні заходи, спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

“Суд” визнав аргументи захисту та докази того, що Аджикелямов виконував свої професійні обов’язки як журналіст, коли співробітники “поліції” та “Росгвардії” почали проводити масові затримання, недостатніми. “Cуддя” Агін вважає дії “судді” першої інстанції неправильними, оскільки під час ухвалення рішення той спирався лише на відеодокази та не дав належної оцінки іншим матеріалам справи.

Нагадаємо, Зедіна Аджикелямова незаконно затримали 25 жовтня неподалік будівлі незаконного “Кримського військового гарнізонного суду” в Сімферополі, де він висвітлював події, пов’язані з вироком у кримінальній справі щодо групи кримських мусульман.

Незважаючи на наявність документів та жилета з написом “Преса”, співробітники “Росгвардії” заламали йому руки та відвели до автобуса з іншими затриманими під судом слухачами. Понад добу журналіст провів у “відділі поліції “Центральний” та в ізоляторі тимчасово тримання в Євпаторії.

26 жовтня “Центральний районний суд Сімферополя” розглянув матеріали про адміністративне правопорушення за статтею 20.2.2 КпАП РФ і "Організація масового одночасного перебування та (або) пересування громадян у громадських місцях, що спричинили порушення громадського порядку" щодо Аджикелямова і визнав, що в його діях відсутній склад адміністративного правопорушення.

Як відомо, після успішного саміту “Кримська платформа” 23 серпня Росія вдалася до практики масових затримань тих кримських татар, які приходять у “суди” як вільні слухачі або в мирний спосіб протестують проти незаконних дій окупаційної влади. Такі затримання були 11 жовтня (20 громадян), 25 жовтня (21 громадянин), 29 жовтня (30 громадян), 1 листопада (19 громадян), 23 листопада (30 громадян). 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter