У КНУ заснували стипендію пам’яті Романа Ратушного

Дата: 08 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Інститут права КНУ імені Тараса Шевченка заснував стипендіальну програму імені Романа Ратушного.

Про це повідомили у виші. 

Фото: КНУ

Стипендію заснували на знак визнання проявлених Ратушним мужності та лідерства, а допомогти вона має громадським активістам, які хочуть отримати юридичну освіту, поділяють ідею втілення соціальних змін та готові присвятити себе соціальним ініціативам й державному сектору. 

Фінансувати програму будуть правники в Україні та закордоном, а для її заснування об’єднали зусилля спеціалісти в галузі права з провідних міжнародних фірм Allen & Overy, Morgan Lewis та Norton Rose Fulbright та української фірми AVELLUM.

“Роман Ратушний, пам’яті якого присвячена стипендіальна програма, є сучасним героєм незламності, мужності духу та прикладом для майбутніх поколінь українців. Тому стипендіальна програма матиме для наших студентів важливе соціальне, виховне та патріотичне значення”, – каже директорка навчально-наукового інституту права Олена Орлюк.

Після смерті Ратушного його мати, письменниця та журналістка Світлана Поваляєва перерахувала кошти на розвиток проєкту “Історична правда” та сайту “Новинарня”. Обидва ресурси заявили, що створять фонди у пам’ять загиблого активіста.

Про життя та діяльність Романа Ратушного, а також спогади про нього ви можете прочитати у матеріалі ZMINA за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter