Мати загиблого на фронті активіста Романа Ратушного перерахувала кошти на розвиток кількох українських проєктів

Дата: 16 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Мати загиблого на фронті київського активіста 24-річного Романа Ратушного Світлана Поваляєва перерахувала кошти на розвиток проєкту “Історична правда” та сайту “Новинарня”.

Про це розповіли керівники проєктів Вахтанг Кіпіані та Дмитро Лиховій у фейсбуку.

Роман Ратушний. Фото з соцмереж

“Світлана Поваляєва сказала мені, що її син поважав те, що робимо ми. І в якості виконання його заповіту сьогодні на мою картку прийшли гроші від Романа і його друзів. І я знову плачу. Ми зобов’язані відпрацювати цю довіру. Жити на повні груди, боронити Україну за себе і за цього Хлопця”, — написав Кіпіані.

Він уточнив, що від імені свого проєкту хоче встановити кілька премій імені Ратушного для молодих авторів за публікації про історію Києва та збереження історичної спадщини столиці.

Лиховій в соцмережі написав, що був вражений і зворушений, коли дізнався, що Ратушний шанував його видання й “Історичну правду”: “І вже сьогодні я, як і Вахтанг, отримав від Світлани, моєї однокурсниці й доброї подруги, переказ на 100 тисяч гривень. Це величезна честь для мене і визнання того, що ми робимо”.

Він розповів, що сайт започаткує серію ексклюзивних матеріалів, ілюстрованих інтерв’ю та репортажів про військовослужбовців із позначкою “преміальний фонд “Новинарні” імені Романа Ратушного», — написав Лиховій.

Також, згідно з дописом Світлани Поваляєвої у фейсбуку, в пам’ять Романа Ратушного його родина просить підтримати музей Шевченка та Національну капелу бандуристів ім. Майбороди.

Київський активіст, голова ГО “Захистимо Протасів Яр” Роман Ратушний загинув на фронті під Ізюмом Харківської області 9 червня, виконуючи бойове завдання.

Про його життя та діяльність, а також спогади про нього друзів і однодумців — в матеріалі ZMINA

“Удар під дих цілому поколінню”: друзі та однодумці — про загибель на війні київського активіста Романа Ратушного

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter