У Італії мати через суд виселила двох синів, які постійно байдикували вдома

Дата: 27 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У італійському місті Павія суд постановив виселити з будинку літньої жінки двох її дорослих синів, бо ті ніяк не долучались до хатніх справ. 

Про це розповідає The Guardian. 

Ілюстраційне зображення

Випадки, коли в Італії дорослі діти мешкають разом з батьками, не є поодинокими, тож для їх позначення у мові навіть є слово “bamboccioni”. Причиною цього, між іншим, є проблема з пошуком роботи та доступом до житла. 

У випадку заявниці з міста Павія двоє її синів 40 та 42 років мали роботу, але лишались жити з мамою. Втім, жоден не допомагав жінці займатись хатніми справами, тож вона вирішила відстояти свої права у суді. 

Суд дав обом чоловікам час до 18 грудня, щоб покинути будинок матері. 

Згідно з даними ООН, жінки виконують найбільшу кількість неоплачуваної роботи у світі. Як результат, у них залишається менше часу на оплачувану працю, або ж вони змушені поєднувати їх.

В Україні ситуація не набагато краща. Згідно з опитуванням, проведеним GFK Ukraine ще 2018 року, лише половина українців (як жінки, так і чоловіки) підтримує рівність домашніх обов’язків. Киянка та мати двох дітей Галина Самчук порахувала, що хатня робота, яку вона виконує, на місяць коштувала б сім’ї 47 тисяч гривень. Так, лише догляд за обома дітьми з розрахунку 70 грн на годину, помножену на 14 годин на день і 30 днів на місяць, коштуватиме понад 29 тисяч гривень.

Жінка підрахувала й середню кількість годин, які її чоловік проводить з дітьми, готує основну страву та бере участь у прибиранні, і його внесок у грошовому еквіваленті становив близько 15 тисяч гривень на місяць.

Нагадаємо, що кілька років тому в Китаї та Португалії двох чоловіків зобов’язали виплатити колишнім партнеркам багатотисячні компенсації за роки неоплачуваної хатньої роботи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter