У ГУР обіцяють відповісти на отруєння дружини голови служби

Дата: 16 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У Головному управлінні розвідки Міноборони України переконують, що знають тих, хто причетний до отруєння дружини голови служби Маріанни Буданової, тож обіцяють “відповідні дії на російській території”. 

Про це голова ГУР Кирило Буданов розповів у інтерв’ю Liberation. 

Фото: “Бабель”

Факт отруєння Буданової підтвердили у ГУР наприкінці минулого року. На момент публікації новин жінка перебувала у лікарні, втім, нині, за словами Буданова, їй краще. 

Дружині голови ГУР попередньо діагностували ураження важкими металами.

“Оскільки я не вживав отрути, мені важко сказати, чи був це замах на моє життя”, – наголосив Буданов.

На запитання, чи знають у відомстві, хто саме стоїть за отруєнням, голова ГУР відповів ствердно. 

“Я думаю, що найближчим часом ви побачите відповідні дії на російській території, і всі це зрозуміють”, – пообіцяв Буданов. 

Нагадаємо, що журналісти підтвердили з осені 2022-го щонайменше три випадки отруєння за кордоном критиків Росії, а до отруєнь можуть бути причетні російські спецслужби. 

Російська влада не вперше робить так з опозиціонерами. Так, двічі отруєння пережив нині ув’язнений у РФ на 25 років політик Володимир Кара-Мурза, а детально про цілу групу отруювачів у ФСБ вдалося дізнатися після отруєння опозиціонера Олексія Навального, який помер після кількох років, проведених у російській колонії. 

Україна та ще пів сотні країн марно вимагали від РФ розслідувати отруєння Навального. Росія продовжує виробляти хімічну зброю попри свої міжнародні зобов’язання.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter