Російський опозиціонер Навальний зателефонував до свого ймовірного отруйника, а той розповів йому про злочин

Дата: 21 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який влітку став жертвою отруєння “Новачком”, опублікував відео, в якому спілкується з нібито одним із працівників групи ФСБ, що стежила за ним і брала участь у спецоперації з його отруєння. 

Про це він повідомив на власному каналі в ютубі. 

Після того, як Навальний прийшов до тями, він одразу почав звинувачувати в організації свого отруєння президента Росії Володимира Путіна. Опозиціонер стверджує, що наказ про використання “Новачка” міг віддати тільки очільник РФ, водночас влада країни все заперечувала. У грудні міжнародні розслідувачі встановили групу співробітників ФСБ, які нібито причетні до отруєння Навального, за яким вони стежили вже три роки. Декілька разів убити намагалися не тільки політика, але і його дружину. 

Навальний розповів, що перед публікацією розслідування зателефонував одному зі спецслужбовців Костянтину Кудрявцеву, використавши телефони з бази розслідувачів. Щоб приховати свій номер опозиціонер використав програму, якою користуються телефонні жартівники, та назвався помічником секретаря Радбезу РФ. За легендою, він хотів з’ясувати деякі деталі операції, щоб надати доповідь начальству. 

“Розрахунок простий. О сьомій ранку дзвінок. Ти бачиш знайомий службовий номер, береш слухавку і починаєш розмовляти. Майже всі, кому я телефонував, слухавку взяли, майже всі її швидко повісили. А потім нас чекала велика удача”, – розповів він про свій план. 

З Кудрявцевим Навальний говорив близько 45 хвилин. За цей час він устиг розповісти політику, зокрема, що Навальний не помер через збіг обставин, а саме через занадто швидку посадку літака та оперативні дії бригади швидкої допомоги в аеропорту. Також чоловік повідомив, як очищував вилучений в опозиціонера одяг від слідів “Новачка”.

За його словами, особливу увагу під час очищення приділили швам на внутрішньому боці спідньої білизни. Відомо, що одразу після отруєння Навального один з розробників цієї зброї висував версію, що політика отруїли саме через спідню білизну, адже до отруйного предмета мав торкатися тільки він. 

Нагадаємо, що наприкінці серпня Олексій Навальний, відомий своєю критикою чинної російської влади, летів з Томська до Москви, однак прямо в літаку йому стало зле, а тому лайнер екстрено сів в Омську. Команда Навального із самого початку підозрювала, що його отруїли. Політик займається розслідуваннями корупції серед топпосадовців РФ та публікує матеріали на власному ютуб-каналі. Останнє відео, яке там з’явилося, було присвячене акціям протесту в Хабаровську, які не вщухають у місті вже п’ять місяців. 

За інформацією незалежних експертів, Навального отруїли речовиною з групи “Новачок”.  Нещодавно Україна та ще пів сотні країн з Організації із заборони хімічної зброї закликали Росію розслідувати отруєння Навального.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter