У Франції за 2022 рік зафіксували сім випадків торгівлі людьми серед українських біженців 

Дата: 01 Березня 2023
A+ A- Підписатися

За минулий рік у Франції зареєстрували сім випадків торгівлі людьми серед українських біженців. Однак є висока ймовірність того, що справжня кількість таких випадків значно більша, оскільки процедура підтвердження цих злочинів доволі складна.

Про це заявила міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович в інтервʼю “Радіо Свобода”.

Фото: AP Photo

За словами Жолнович, йдеться про випадки, коли люди вже повернулися до України та пройшли відповідну процедуру підтвердження того, що вони потрапили в ситуацію торгівлі людьми. Після цього громадянам надають відповідний статус. 

“Ми розуміємо, що багато ще людей не поверталося. Вони є в межах тих країн, у яких вони перебувають. Тому сто відсотків говорити про повну картину того, де є, як запобігається торгівлі людьми чи які є випадки, ми не можемо, це теж частина тієї інформації, про яку ми просимо наших міжнародних колег”, – зазначила вона. 

Водночас на думку міністерки, Європейський Союз досить ефективно запобігає торгівлі людьми у сфері забезпечення прав українців.

Раніше ZMINA писала, що внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну різко збільшилася кількість випадків торгівлі людьми та сексуальних злочинів щодо українок. Переважно жінок заманюють брехливими обіцянками в мережі, вчиняють щодо них насильство в країнах, що приймають, або перехоплюють безпосередньо на кордоні торговці людьми під прикриттям.

Примітно, що, за даними грудня 2022 року, з початку війни українські правоохоронці отримали 50 повідомлень про злочини, пов’язані з торгівлею людьми. За шістьма такими фактами відкрито кримінальні провадження.

Так, 65% жертв торгівлі людьми – це молоді жінки та дівчата, яких здебільшого вербують для сексуальної експлуатації.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter