У Франції контрацептиви для дівчат до 25 років стали безкоштовними

Дата: 02 Січня 2022
A+ A- Підписатися

У Франції з коштом державного медичного страхування буде покриватися придбання засобів контрацепції жінкам віком від 18 до 25 років.

Про це пишуть  AFP та Deutsche Welle.

Фото: Укрінформ

З 1 січня 2022 року система медичного страхування покриватиме витрати на контрацепцію та пов’язані з нею процедури (щорічну консультацію лікаря, аналізи)“, — повідомило Міністерство охорони здоровʼя Франції.

Раніше безплатно отримувати протизаплідні пігулки у Франції могли тільки неповнолітні дівчата. Подібні програми забезпечення підлітків контрацептивами діють у Бельгії, Німеччині, Нідерландах та Норвегії.

Французька влада розширила програму, яка спрямована на запобігання небажаній вагітності, на жінок до 25 років включно.

Рішення ухвалили за результатами досліджень, які вказали, що молоді жінки часто відмовляються від використання протизаплідних засобів із фінансових причин. 

У віці від 18 до 25 років жінки є дуже вразливими, оскільки вони позбавляються багатьох прав неповнолітніх і дуже нестійкі в економічному плані”, — заявила речниця французької групи захисту прав жінок En Avant Tous Луїза Делавʼє.

За оцінками французької влади, програмою зможуть скористатися до трьох мільйонів жінок.

Як зазначається, ця ініціатива стала частиною заходів, яких уживає уряд президента Макрона для поліпшення ситуації з правами жінок та подолання бідності серед молоді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter