У Флориді деяким підліткам заборонили мати акаунти в соцмережах

Дата: 26 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Влада штату Флорида в США схвалила заборону для підлітків мати акаунти в соціальних мережах, а тим, хто досяг 14 та 15 років, для цього треба буде отримати згоду батьків.

Про це розповів губернатор штату Рон де Сантіс

Фото: abcactionnews.com

Посадовці штату кажуть, що інтернет став “темною вулицею для наших дітей, де хижаки націлюються на них, а небезпечні соціальні мережі призводять до підвищення рівня депресії, самоушкодження та навіть самогубства”. 

Підписаний губернатором закон передбачає: 

  • люди до 14 років не можуть мати облікові записи в соціальних мережах; 
  • люди, старші за 14 та 15 років, можуть мати обліковий запис у соцмережах, лише якщо на це погодяться батьки; 
  • вимагає, щоб порнографічні вебсайти або сайти відверто сексуального характеру використовували перевірку віку; 
  • “здатність жителів Флориди залишатись анонімними в інтернеті”.

Флорида не перший штат США, де діє подібна заборона. Торік у Юті влада заборонила людям до 18 років користуватися соціальними мережами в певні години ночі та ранку, а молодшим за 14 років для того, щоб мати обліковий запис, треба питати дозволу в батьків. 

Противники заборони у Флориді казали, що обмеження порушують першу поправку до конституції, що гарантує свободу совісті, слова і друку, право на мирні збори й право звернення до уряду з петиціями про припинення зловживань. 

Не всюди в США заборони підтримують у суді. Так, в Арканзасі  федеральний суддя заблокував виконання закону, що вимагав згоди батьків для неповнолітніх на створення нових акаунтів у соціальних мережах.

Нагадаємо, що торік у штаті Монтана в США заборонили надавати медпослуги молоді, яка хоче здійснити трансгендерний перехід. Прихильники заборони вважають, що діти й підлітки “занадто малі”, щоб ухвалювати подібні рішення щодо власного тіла, навіть якщо це відбувається під наглядом батьків.

Подібні заборони запровадили в низці інших американських штатів: Арканзас, Північна й Південна Дакота, Індіана, Айдахо, Західна Вірджинія, Кентуккі, Джорджія, Айова, Аризона, Алабама, Флорида, Юта, Міссісіпі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter