В одному з найбільших штатів США заборонили надавати медпослуги молоді, яка хоче здійснити трансгендерний перехід

Дата: 04 Травня 2023
A+ A- Підписатися

В американському штаті Монтана заборонили надання медичних послуг молоді, за допомогою яких можна здійснити трансгендерний перехід.

Про це пише Reuters.

Джерело: womo.ua

Документ, який підписав губернатор, поширюється на громадян віком до 18 років.

“Забороняються хірургічні втручання, замісна гормональна терапія чи призначення препаратів, які блокують процес статевого дозрівання та зупиняють виникнення вторинних статевих ознак”, йдеться у повідомленні. 

Лікарі, які порушуватимуть заборону, можуть втратити свої ліцензії на рік.

Прихильники заборони вважають, що діти й підлітки “занадто малі”, щоб ухвалювати подібні рішення щодо власного тіла, навіть якщо це відбувається під наглядом батьків. Вони доводять, що ще не до кінця вивчені довгострокові наслідки таких медичних втручань для здоров’я.

Серед противників заборони демократка Зоя Зефір, яка заявила, що відмова надавати дітям і підліткам медичну допомогу, яка їм важлива в межах транспереходу, “рівнозначна тортурам” і призведе до збільшення кількості самогубств. У відповідь на слова Зефір лідери республіканської партії вимкнули мікрофон політикині. Потім її виключили з Палати представників до кінця законодавчої сесії за її вислів, що руки республіканців “будуть у крові”, якщо вони підтримають заборону.

Подібні заборони також запровадили в низці інших американських штатів: Арканзас, Північна й Південна Дакота, Індіана, Айдахо, Західна Вірджинія, Кентуккі, Джорджія, Айова, Аризона, Алабама, Флорида, Юта, Міссісіпі.

Нагадаємо, на початку року у Великій Британії вирішили заборонити конверсійну терапію для трансгендерних людей. Раніше ця заборона стосувалася лише терапії для геїв та бісексуалів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter