У Донецьку бойовики затримали за звинуваченнями в шпигунстві вагітну

Дата: 18 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Бойовики “ДНР” тримають у заручницях вагітну на ім’я Оксана Паршина. Жінку звинуватили в шпигунстві. 

Про це повідомляє Медійна ініціатива за права людини. 

Паршину, яка перебуває на 10-му тижні вагітності, затримали 14 травня поточного року, коли вона їхала до сестри. Жінку зупинили на пункті пропуску “Маринівка”, що розташований на неконтрольованій українським урядом ділянці кордону. Бойовики висадили її з автобуса, повідомивши, що тільки перевірять документи та посадять на наступний рейс.

“Але цього не сталося. На добу вона просто зникла. Зранку наступного дня її привезли до квартири матері на обшук. Вилучили комп’ютер, на якому, як кажуть рідні, було більше пилу, аніж інформації, та релігійну літературу матері”, – розповідають правозахисники. 

Рідні не одразу дізналися, де саме тримають Паршину, адже спочатку бойовики сказали, що вона перебуває в приміщенні так званого “Міністерства державної охорони”, а згодом – в “ізоляторі тимчасового утримування”. 

Однак після відбуття 30 діб “адміністративного арешту” Паршину не відпустили. Зі своїх джерел рідні дізналися, що жінку переводять до СІЗО та звинувачують у шпигунстві. 

“Ми дуже сподівалися, що представники “МДБ” з’ясують усі обставини, визнають, що помилялися, та відпустять. Але цього поки не сталося, незважаючи на вагітність”, – каже один з родичів затриманої.

Нагадаємо, що бойовики на Донбасі регулярно затримують людей, яких потім звинувачують, наприклад, у шпигунстві та ув’язнюють. За нібито співпрацю з СБУ бойовики відправили до в’язниці на 15 років Марину Юрчак. Понад рік тримають у підвалі й донеччанина Сергія Куріса, звинуваченого в тероризмі через книжку, яку йому дав почитати друг. Нещодавно бойовики “ЛНР” ув’язнили на 12 років за “шпигунство” Дмитра Оробія. Вже два роки в полоні тримають сім’ю Зайцевих: матір Олену та сина Владислава бойовики звинуватили в диверсії. 

Через те що монітори та правозахисники не мають доступу до місць несвободи на окупованих територіях, інформацію про життя в’язнів там складно оцінити. Однак наявні повідомлення вказують на те, що живуть вони в нелюдських умовах. 

Раніше ZMINA писала про 74-річного жителя Донецька Віталія Атаманчука, якого відправили за ґрати на 17 років також нібито за шпигунство на користь України.

Донька заручника Альона вже кілька років домагається звільнення батька. Але попри те, що прізвище Атаманчука є в списках на обмін, пенсіонер, колишній шахтар досі перебуває в полоні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter