У Дніпрі судитимуть екссвященника УПЦ МП, якому закидають розбещення власних доньок

Дата: 20 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У Дніпрі прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього настоятеля храму, якого підозрюють у розбещенні своїх доньок та виготовленні і зберіганні дитячої порнографії без мети збуту. Чоловіка затримали у квітні цього року, зараз він перебуває під вартою.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Фото: Офіс генерального прокурора

Слідчі встановили, що після смерті своєї дружини 47-річний священнослужитель мешкав з двома малолітніми доньками. Про дії батька правоохоронців повідомив старший повнолітній брат дівчат, які йому все розповіли. 

“Упродовж тривалого часу обвинувачений вчиняв розпусні дії стосовно дівчаток, яким на той момент було 13 та 12 років. Правоохоронцями також встановлено факти виготовлення та зберігання файлів порнографічного характеру за участю однієї з доньок”, – розповіли в Офісі генпрокурора. 

Зрештою дітей вилучили з небезпечного середовища та тимчасово влаштували до родини хрещеної матері.

Досудове розслідування триває. У коментарі виданню “Українська правда. Життя” у прокуратурі зазначили, що підозрюваному загрожує від 8 до 12 років тюремного ув’язнення.

Раніше ZMINA писала, що щонайменше 4 815 дітей зазнали сексуального насильства з боку членів Португальської католицької церкви за останні 70 років. Розслідування проводила незалежна комісія, яку створила Португальська єпископальна конференція. Дослідники назвали ці дані вершиною айсберга.

Тим часом в Іспанії незалежна комісія, створена рік тому для розслідування сексуального насильства з боку католицької церкви, вже зібрала свідчення 445 жертв. 

Нагадаємо, що 2019 року в Польщі випустили фільм про насильство над дітьми в католицькій церкві. Тоді за декілька днів стрічку Томаша Секельского “Тільки нікому не кажи” переглянули на ютубі понад 16 мільйонів разів. 

Читайте також: Чи допоможе хімічна кастрація педофілів боротися зі статевими злочинами проти дітей?

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter