У Данії можуть згорнути проєкт, який допомагав українцям безоплатно отримувати велосипеди

Дата: 06 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У Данії волонтерська ініціатива Giv en cykel, яка впродовж двох років допомагала українцям з тимчасовим захистом знайти собі зручний вживаний велосипед, може припинити проєкт через нестачу коштів.

Про це повідомляє DR.

Фото: Reuters

Проєкт був своєрідним “брокером” між данцями, які хотіли подарувати справний, але непотрібний їм велосипед, та українцями з тимчасовим захистом. Ідея полягала в тому, щоб підтримати українців, які через повномасштабну війну опинилися в новій країні, та заохотити їх переймати місцевий стиль життя з частим використанням велосипеда як транспорту.

Проєкт пропонував данцям-донаторам заповнити анкету з інформацією про свій велосипед, а українцям, які зацікавлені отримати велосипед, – власну анкету з побажаннями. Після того волонтери шукали максимальні збіги та допомагали людям сконтактувати між собою і доставити велосипед у потрібне місце. 

У такий спосіб данці подарували українцям понад 3 тисячі велосипедів. 

Зараз ініціативу можуть згорнути через нестачу фінансування. Волонтери-брокери працюють безоплатно, але одним з пунктів витрат були компенсації за дрібний ремонт і комплектування велосипеда таким обладнанням, як замок, світловідбивачі, ліхтарі. 

Керівник організації – куратора проєкту Cyklistforbundet каже, що в них у списку очікування ще кількасот українців, як і чимало тих, хто хоче подарувати велосипед, тому він сподівається, що серед компаній знайдуться охочі надати фінансову підтримку для продовження проєкту.  

Нагадаємо, що британська пенсіонерка Джені Пенн-Барвелл з містечка Істлі купила будинок, щоб розмістити в ньому українську родину, яку вона прийняла в себе після початку повномасштабного вторгнення Росії. Жінка була однією з тисяч людей по всій Британії, які взяли участь у схемі розміщення переміщених унаслідок війни українських сімей.

Читайте також: Живи, люби, май надію. Як українка в Данії замість кар’єрних амбіцій обрала допомагати біженцям

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter