Британська пенсіонерка взяла кредит, щоб придбати будинок для українських біженців

Дата: 08 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Британська пенсіонерка Джені Пенн-Барвелл з містечка Істлі купила будинок, щоб розмістити в ньому українську родину, яку вона прийняла в себе після початку повномасштабного вторгнення Росії. Жінка була однією з тисяч людей по всій Британії, які взяли участь у схемі розміщення переміщених унаслідок війни українських сімей.

Про це пише “ВВС Україна”.

Джені Пенн-Барвелл. Фото: ВВС Україна

Пенн-Барвелл приймала у своєму домі Оксану та її двох доньок – Олену та Яру. Разом вони жили півтора року, а після цього жінка купила українкам окремий будинок.

Оксана каже, що після того, як отримала ключі, вона відчула, що може нарешті перестати тікати.

“Це чудово, у мене було відчуття, що я бігла, бігла, бігла і нарешті зупинилася. Я просто розслабляюсь і дозволяю їм [дочкам] робити, що хочуть, і здійснювати свої мрії. Я намагаюся працювати якомога більше, намагаюся брати більше годин і намагаюся бути корисною”, – зазначає вона.

В Україні Оксана жила на півночі Київщини та виїхала 2022 року, щоб урятувати своїх дітей.

Батько дівчат залишився в Україні і вступив до лав Збройних сил.

Раніше ZMINA писала про те, що у Великій Британії українцям, які шукали притулку від війни в цій країні, нададуть 18-місячну візу за новою схемою продовження.

Нагадаємо, що Велика Британія 19 лютого припинила дію програми Ukraine Family Scheme, яка дозволяла українським біженцям легально перебувати в країні. За цією програмою біженці з України могли в’їжджати до Британії, якщо в них там живуть родичі. Українці могли навчатися, працювати й отримувати допомогу від держави протягом наступних трьох років після приїзду.

Термін дії візи Ukraine Family Scheme закінчиться в березні 2025 року. До цього часу потрібно знайти інший варіант легального перебування в Сполученому Королівстві.

Зокрема, її учасникам можна податися на іншу програму для українських біженців – Homes for Ukraine. В її межах британці приймають українців у себе вдома в обмін на державну підтримку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter