Українським біженцям у Великій Британії продовжать візи до 2026 року

Дата: 18 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У Великій Британії українцям, які шукали притулку від війни в цій країні, нададуть 18-місячну візу за новою схемою продовження.

Про це пише Sky News.

Джерело: Sky news

Термін дії перших віз, які давали людям можливість три роки проживати у Великій Британії в рамках таких програм, як “Будинки для України”, “Українська сімейна програма” та “Програма продовження перебування для України”, спливає у березні 2025 року.

У МВС Британії заявили, що особи, які підпадають під одну із цих візових схем, тепер зможуть подати заяву на перебування до вересня 2026 року і матимуть ті ж права на доступ до роботи, пільг, охорони здоров’я та освіти.

“Ця нова схема продовження віз дає українцям у Великій Британії впевненість щодо їхнього майбутнього, оскільки війна триває, ми продовжимо надавати безпечний притулок тим, хто тікає від неї”, – сказав міністр з питань кордонів Великої Британії Том Персґлов.

За даними видання, понад 283 тисячі українців отримали або продовжили притулок з початку вторгнення 24 лютого 2022 року.

Упродовж кількох місяців після початку вторгнення багато британців пропонували свої домівки біженцям, які рятувалися від конфлікту. Ті, хто прихистив біженця або цілу родину, отримують £350 на місяць упродовж першого року перебування біженців у Великій Британії та £500 впродовж другого року.

Нагадаємо, що 2022 року британські родини прийняли у своїх будинках 118 тисяч українців, проте знайти постійний дім біженцям стає дедалі складніше. 

У лютому 2023 року влада Великої Британії заявила, що українські біженці мають право перебувати в країні три роки, маючи доступ до пільг та соціальних послуг. Однак потім вони мають повернутися до України, щоб відбудовувати її після війни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter