Британський уряд вважає, що українські біженці мають повернутися додому за три роки, щоб відновлювати країну

Дата: 28 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Влада Великої Британії заявила, що українські біженці мають право перебувати в країні три роки, маючи доступ до пільг та соціальних послуг. Однак потім вони мають повернутися до України, щоб відбудовувати її після війни.

Про це йдеться у відповіді уряду на онлайн-петицію щодо надання українцям з гуманітарними візами права на продовження перебування та поселення у Великій Британії.

Фото: Getty Images

Відомо, що петиція зібрала понад 16 600 підписів, тоді як для розгляду заяви урядом потрібно лише 10 тисяч. 

У відповіді на петицію зазначається, що відповідно до побажань українського уряду нинішній прихисток українців у Британії не буде поселенням на постійній основі. Натомість зараз Британія дає біженцям можливість отримати тимчасовий захист, поки вони не зможуть повернутися додому для відновлення України. 

“Мета уряду полягає в тому, щоб забезпечувати пропорційний період дозволу на перебування у Великій Британії через візи, видані відповідно до схем. Цей період становить 36 місяців, щоб гарантувати тим, хто отримав тимчасовий захист, можливість пристосуватися до самостійного життя, знайти роботу, а також захищає українців від необхідності продовжувати дозвіл”, – повідомили в уряді. 

Уряд Британії розробив три схеми, які дозволяють українцям приїхати або продовжити своє перебування в країні:

  • сімейна схема України для тих, у кого є члени сім’ї в країні;
  • “Будинки для України”, яка дозволяє громадянам України залишатися в будинку спонсора;
  • схема продовження візи.

Усі три схеми надають біженцям трирічний дозвіл залишатися в Британії, однак досі від уряду не було жодного слова про варіанти, які можуть бути доступні для українців, що протягом трьох років побудують своє життя в країні, створять родину, влаштуються на роботу чи почнуть здобувати освіту.

“Хоча ми й тримаємо в полі зору будь-які майбутні потреби в продовженні тимчасового захисту у Великій Британії відповідно до розвитку ситуації в Україні, ми твердо віримо, що Україна знову буде в безпеці”, – додали в повідомленні.

Нагадаємо, що українці, які приїхали до Канади за тимчасовою міграційною програмою, за власним бажанням зможуть отримати постійний статус. З початку 2022 року до Канади прибули понад 135 тисяч українців, але не всі вони були біженцями. Із середини березня федеральний уряд затвердив понад 470 тисяч спеціальних візових заявок від українців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter