Українським біженцям дозволять залишитись у Канаді на постійній основі

Дата: 29 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Українці, які приїхали до Канади за тимчасовою міграційною програмою, за власним бажанням зможуть отримати постійний статус.

Про це повідомив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Фото: Getty Images

“Багато українців, які приїхали до Канади, з нетерпінням очікують на можливість повернутися додому та приєднатися до відновлення, але багато й охочих залишитися. Їм будуть раді й вони зможуть одночасно бути славними канадцями та гордими українцями”, – сказав Трюдо.

Відомо, що всього з початку 2022 року до Канади прибули понад 135 тисяч українців, але не всі вони були біженцями. З середини березня федеральний уряд затвердив понад 470 тисяч спеціальних візових заявок від українців.

Нагадаємо, що за кордоном українці можуть користуватися своїми електронними документами та іншими персональними даними, які зберігає та надає застосунок “Дія”, для отримання публічних послуг за межами України. Ця інформація передаватиметься з Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.

Згідно з документом, використовувати дані з “Дії” мають право іноземні, зокрема й канадські, установи, які дбають про захист персональних даних. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter