Велика Британія та Польща побудують в Україні два тимчасових поселення для переселенців

Дата: 29 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Велика Британія та Польща збудують два тимчасових поселення на Заході та в Центрі України, щоб забезпечити житлом тих, хто був змушений залишити свої будинки внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. 

Про це повідомив міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі.

Фото: УНІАН

Так, у двох поселеннях, що побудують у Львові та Полтаві, зможуть розміститися понад 700 осіб. 

На реалізацію проєкту Британія виділить 10 мільйонів фунтів стерлінгів (12,3 мільйона доларів).

“Протягом останнього року Путін продовжував атакувати цивільні будівлі та інфраструктуру, за що український народ заплатив високу ціну. Це нове британсько-польське партнерство допоможе забезпечити світлом, теплом та оселями тих, хто найбільше цього потребує”, – заявив Клеверлі.

Він також нагадав, що впродовж року британські родини прийняли у своїх будинках 118 тисяч українців, однак знайти постійний дім біженцям стає дедалі складніше. 

Нагадаємо, що, згідно з новим дослідженням, яке провела організація “More in Common”, вісім з десяти осіб, які прийняли українців, що рятуються від війни, сказали, що цей досвід був для них позитивним. Крім того, більшість населення вважає, що Велика Британія має продовжувати приймати українців, що виїхали із зони бойових дій.

Водночас влада Великої Британії заявила, що українські біженці мають право перебувати в країні три роки, маючи доступ до пільг та соціальних послуг. Однак потім вони мають повернутися до України, щоб відбудовувати її після війни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter