У Білорусі силовики затримали двох опозиційних блогерів

Дата: 07 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Білоруські силовики затримали відеоблогера Сергія Тихановського та автора каналу “Народний репортер” Сергія Петрухіна.

Про це повідомляють у правозахисному центрі “Весна”. 

Сергій Тихановський – автор ютуб-каналу “Країна для життя”, на який підписані понад 140 тисяч осіб. Згідно з описом каналу, він розповідає історії “звичайних білорусів”, пов’язані з успішним бізнесом, які “не покажуть на білоруському ТБ”. Також він викладав відеоблоги, в яких розповідав про протести в країні. Тихановського затримали 6 травня під Могилевом, після чого доставили в ізолятор тимчасового тримання в Гомелі. Разом з ним затримали двох водіїв, яких потім відпустили.

Сергій Петрухін також автор популярного каналу в ютубі – “Народний репортер”. Чоловік розповідав про посилення опозиційних настроїв у Білорусі, викладав відео на тему коронавірусу та новини з регіонів. Петрухін має аудиторію в 43 тисячі підписників. Його затримали, коли він їхав до Тихановського.

Білоруські правозахисники повідомляють, що не можуть встановити місцеперебування ще одного блогера Володимира Неронського – автора каналу “Слуцьк для життя”. 

Нагадаємо, що влада в Білорусі веде активну діяльність проти опозиційних політиків, журналістів, правозахисників та блогерів. Минулого року силовики затримали 15 активістів, які протестували проти незаконного знесення пам’ятних хрестів жертвам політичних репресій у білоруському урочищі Куропати. Там, за даними білоруської прокуратури, радянська влада проводила масові розстріли й ховала репресованих НКВС у 1937–1940 роках людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter