У Білорусі під час суботніх акцій затримали більше сотні протестувальників

Дата: 24 Січня 2021
A+ A- Підписатися

У Білорусі тривають акції протесту проти режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Люди виходять на вулиці та шикуються у ланцюги солідарності. Силовики повідомляють про близько 100 затриманих. Водночас волонтери кажуть, що міліція забрала не менше 130-140 осіб.

Про це повідомляє видання TUT.BY

Акція у Мінську. Фото: TUT.BY

Як і раніше, акції мали локальний характер. Так, мешканці Мінська у своїх мікрорайонах ставали у ланцюги солідарності.

Окрім того, аналогічні акції відбувались в інших містах, зокрема у Вітебську та Бресті. 

Однією із центральних тем суботніх акцій стала вимога звільнення політв’язнів, зокрема блогера та політичного консультанта  “Радіо Свобода” Ігоря Лосіка, якому продовжили арешт до 25 березня 2021 року. На знак протесту чоловік голодує вже 40 днів. 

Фото: телеграм-канал “Бобруйск Online”

Відомо, що під час мітингів у столиці Білорусі силовики затримали журналіста Олександра Мікрукова, який співпрацює із телеканалом “Белсат”. Також повідомляється, про затримання двох студентів факультету журналістики Білоруського державного університету. 

Цього ж дня продемонструвати свою підтримку білорусам вийшли в Одесі, Мілані, Берліні, Санкт-Петербурзі, Варшаві, Празі та інших містах.  

Нагадаємо, що з 9 серпня в Білорусі не закінчуються акції протесту невдоволених фальсифікаціями на виборах президента. Перегони, за офіційними даними, виграв Олександр Лукашенко, однак результати незалежних підрахунків вказують на перемогу кандидатки від опозиції Світлани Тихановської

За даними ООН, наразі щонайменше шестеро учасників протестних акцій зникли безвісти. Також відомо про загиблих. Ще тисячі білорусів отримали штрафи та адміністративні арешти за участь у мітингах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter