Білоруському блогеру Ігорю Лосіку продовжили арешт до кінця березня

Дата: 26 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

У Білорусі фрілансеру-консультанту “Радіо Свобода”, блогеру та засновнику телеграм-каналу “Беларусь головного мозга” Ігорю Лосіку продовжили арешт на 3 місяці – до 25 березня 2021 року.

Про це повідомляє “Детектор медіа” із посиланням на інстаграм-сторінку дружини Лосіка. 

Найближчим часом захист подасть апеляцію на рішення суду щодо продовження терміну тримання блогера під вартою.

25 грудня Лосік мав вийти на свободу, оскільки термін його арешту завершується. Однак 15 грудня йому висунули нове звинувачення – “підготовка до участі в масових заворушеннях”. Санкції за цією статтею передбачають позбавлення волі від трьох до восьми років.

15 грудня на знак протесту через несправедливі звинувачення активіст оголосив безстрокове голодування, яке триває вже 11 днів. За словами дружини Дарії, Ігор Лосік припинить голодування лише тоді, коли з нього знімуть усі звинувачення або ж поміняють запобіжний захід. Дарія Лосік підтримала чоловіка і також розпочала голодування.

Блогера затримали 25 червня 2020 року. Міністр внутрішніх справ Білорусі Юрій Караєв сказав, що телеграм-канали та стріми “Радіо Свобода” “стали засобом управління та організації вуличних акцій протесту”. 

Телеграм-канал “Беларусь головного мозга” має 367 тисяч підписників, тут активно висвітлювалися події навколо президентських виборів у Білорусі, а нині повідомляють про протести та масові затримання в Мінську та інших містах. 

Нагадаємо, що з 9 серпня в Білорусі не закінчуються акції протесту невдоволених фальсифікаціями на виборах президента. Перегони, за офіційними даними, виграв Олександр Лукашенко, однак результати незалежних підрахунків вказують на перемогу кандидатки від опозиції Світлани Тихановської

За даними ООН, наразі щонайменше шестеро учасників протестних акцій зникли безвісти. Також відомо про загиблих. Ще тисячі білорусів отримали штрафи та адміністративні арешти за участь у мітингах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter