У Бахмуті отримали поранення двоє польських волонтерів, одному довелось ампутувати гомілку – уточнення

Дата: 11 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Двоє польських волонтерів отримали поранення в районі Бахмута на Донеччині 10 січня.

Про це заявив речник міністерства охорони здоров’я Польщі Войцех Андрусевич, повідомляє PAP.

Джерело: твіттер Ministerstwo Zdrowia

Поранені – чоловік і жінка – розвозили гуманітарну допомогу на прифронтові території України. Нині їх доправили до Любліна на лікування.  

“Вони розпаковували допомогу для населення з автомобіля, коли поруч розірвалася мінометна міна. На жаль, у випадку з жінкою-волонтеркою все закінчилося ампутацією гомілки. У чоловіка кульове осколкове поранення”, – зазначив речник польського МОЗ.

З української сторони за транспортування та догляд за пацієнтами відповідав Фонд “Гуманітарна допомога”, додав Андрусевич.

Після прибуття до Польщі з пораненими поляками також поспілкувався міністр охорони здоров’я Адам Недзельський.

UPD станом на 11 січня.

Волонтери з Польщі привезли гуманітарну допомогу для прифронтових районів Бахмута. Коли вони розвантажували авто, поруч розірвалась міна. Одному з волонтерів довелось ампутувати гомілку, інший дістав осколкове поранення. 

Про це повідомляє речник польського Міністерства охорони здоров’я Войцех Андрусевич виданню PAP.

“Вони вивантажували з автомобіля допомогу для населення, коли поруч розірвався мінометний снаряд. На жаль, у випадку з волонтеркою це закінчилося ампутацією гомілки. У чоловіка кульове осколкове поранення”, — сказав Войцех Андрусевич.

Як тільки про поранення стало відомо, для волонтерів організували евакуацію на Батьківщину. 

“У вівторок вдень, машини швидких з пораненими перетнули кордон, де їх вже чекав медичний транспорт з Любліно”, — додав Войцех Андрусевич.

Наразі стан волонтерів стабільний.

Раніше поблизу Соледара, що на Донеччині, безвісти зникли двоє волонтерів з Великої Британії 28 та 48 років. Вони виїхали з Краматорська до Соледара. Поліція оголосила їх у розшук. 

Міністерство закордонних справ Великої Британії підтвердило зникнення двох британців, які працювали волонтерами в районі Донеччини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter