У 2021 році до лав “Юнармії” в окупованому Криму вступили близько 4 тисяч дітей

Дата: 16 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Торік до лав російської воєнізованої організації “Юнармія” зарахували близько 4000 дітей з окупованого Росією Криму.

Про це повідомляє “Крим.Реалії” із посиланням на пресслужбу Чорноморського флоту Росії.

Джерело: TASS

“Діти брали участь у героїко-патріотичних та освітніх заходах, особлива увага яких була спрямована на збереження пам’яті про подвиги та бойові традиції старших поколінь, пам’ятних подій та дат в історії Росії, Чорноморського флоту та Південного військового округу“, – заявили військові.

За офіційними даними, у Криму та Севастополі організовано 874 загони так званої “Юнармії”, куди входять близько 29 тисяч дітей.

Раніше про мілітаризацію дітей в анексованому Криму повідомляли представники Міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch (HRW). 

Нагадаємо, у 2021 році українські правозахисні організації заявили, що зібрали дані про “причетних до мілітаризації дітей” у Криму. Серед них щонайменше 12 осіб: від незаконних “міністрів освіти Криму” до вчителів шкіл, які булять дітей за невступ до мілітаристських формувань. 

Восени 2020 року Прокуратура Автономної Республіки Крим та Кримська правозахисна група надіслали до Міжнародного кримінального суду (МКС) спільне інформаційне повідомлення про мілітаризацію кримських дітей як воєнний злочин. 

У матеріалах, переданих МКС, містяться факти про проведення занять з тактики і стратегії військових дій, будови сучасної стрілецької зброї. Дітей навчають, як застосовувати певні види піхотного озброєння, зокрема автомат Калашникова та ручні гранати.

Як відомо, 11 грудня 2020 прокурорка МКС Фату Бенсуда завершила попереднє розслідування в справі “Ситуація в Україні”. Офіс прокурора збирається звернутися до суддів МКС із клопотанням про порушення кримінальної справи. 

Детальніше про мілітаризацію кримських дітей ви можете дізнатись у статті Миколи Мирного “Армія майбутнього”: як Росія мілітаризує українське дитинство в Криму”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter