“Тут є деяка різниця”: звільнену після критики комунікаційницю ОК “Південь” Гуменюк знову призначили у сферу комунікацій

Дата: 05 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Виключену після критики медійників із сил та засобів Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня полковницю Наталію Гуменюк призначили заступницею начальника управління комунікацій ОК “Південь”. 

Про це вона розповіла “Детектору медіа”. 

Фото: Херсонська ОДА

Гуменюк переконує, що між її минулою та новою посадою “є деяка різниця”. 

До моїх повноважень входить усе, що стосується комунікацій ОК “Південь”. Два з половиною роки я була начальником Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України, а зараз я офіційно призначена на посаду заступника начальника управління комунікацій ОК “Південь”. Тут є деяка різниця, хоча б навіть у тому, що тепер це не Сили оборони, це трошки інше утворення, а вже в межах компетенції ОК “Південь”, – сказала вона. 

За словами Гуменюк, управління створили “в рамках реформи комунікації в Збройних силах в цілому”.

“Воно порівняно нова структура, але основне її покликання – це покращення комунікацій з висновками, які були зроблені з початку повномасштабного вторгнення”, – каже вона. 

Щодо дат призначення, то Гуменюк не навела деталей: “Коли призначається офіцер на посаду – це закрита інформація”. 

Нагадаємо, що Гуменюк звільнили після того, як низка медійників розкритикувала її роботу. Журналісти казали, що вона заважає їм висвітлювати події на Херсонщині, але сама посадовиця ці звинувачення відкидала. 

З лютого в Україні змінилися правила акредитації журналістів під час дії воєнного стану, зокрема продовжили термін дії прескарти та детально описали зони для роботи медіа.

До прикладу, у документі нині йдеться, що ЗСУ та інші складові Сил оборони не є відповідальними “за безпеку, життя та здоров’я, забезпечення повернення, а також питання страхування життя, здоров’я та майна публічних осіб, до думки яких прислуховується громадськість (лідери думок, блогери тощо)”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter