Троє затриманих на акції проти корупції у березні в Москві поскаржились у ЄСПЛ

Дата: 20 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Юристи правозахисного центру “Меморіал” подали до Європейського суду з прав людини скарги трьох затриманих на акції проти корупції 26 березня у Москві.

Про це повідомляє правозахисний портал “ОВД-Инфо”.

Заявники вважають, що російська влада порушила кілька статей Європейської конвенції з прав людини, зокрема – про право на свободу й особисту недоторканність, справедливий судовий розгляд і на свободу вираження поглядів.

У скарзі наголошується, що затримані провели довгий час в автозаку. У двох із них у протоколі було неправильно вказано час доправлення до відділу поліції. При розгляді справ у суді відмовилися викликати співробітників поліції як свідків. Всі троє були оштрафовані на 15 тисяч рублів.

Тиждень тому ЄСПЛ прийняв першу скаргу на арешт після акції 26 березня, подану координаторкою штабу Навального в Казані Ельвірою Дмитрієвої. Суд визнав її винною в організації несанкціонованої акції і відправив під адміністративний арешт.

26 березня у десятках міст Росії пройшли антикорупційні акції протесту. По всій країні затримали до півтори тисячі людей. В ЄСПЛ зі скаргами на дії поліції звернулися вже десятки росіян, серед них учасники мітингів у Сочі, Казані й Москві.

Міжнародна організація “Репортери без кордонів” засудила “кричуще затримання десятків журналістів”, які висвітлювали в Росії акцію 26 березня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter