Силовики в Криму висунули звинувачення Ленуру Іслямову

Дата: 25 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Підконтрольна Росії прокуратура Криму висунула звинувачення за трьома статтями кримінального кодексу РФ власникові кримськотатарського телеканалу ATR та організатору енергетичної блокади Криму Ленуру Іслямову.

Про це повідомив адвокат Олексій Ладін, передає “Крим.Реалії”.

Іслямова обвинувачують у “створенні незаконного збройного формування”, “підготуванні й вчиненні диверсій”, а також у “публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії”. Підконтрольний Росії Верховний суд Криму почав розглядати по суті кримінальну справу проти Іслямова.

“Відбулося перше судове засідання по суті. Прокурор оголосила обвинувальний висновок, підтримавши його в повному обсязі. Прокуратура вважає, що провину мого підзахисного доведено. Захист зі свого боку не визнав провини в повному обсязі. Оцінюючи не тільки обвинувальний висновок, а й кримінальну справу, у мене склалося враження, що ті діяння, які ставлять моєму підзахисному, не підтверджуються доказами, які є в матеріалах справи”, наголосив Ладін.

Нагадаємо, російська ФСБ порушила кримінальну справу стосовно Ленура Іслямова 22 жовтня 2015 року та оголосила його у федеральний розшук. Водночас російські силовики не уточнювали, за якими статтями її порушено.

Раніше “кримські суди” ухвалили три обвинувальних рішення щодо кримських татар, яких визнали винними в тому, що вони були членами “незаконного збройного формування “Добровольчий батальйон імені Номана Челебіджихана“. Ще щонайменше два колишніх мешканці Криму були засуджені заочно до ув’язнення через підозру в тому, що вони також є членами цього батальйону.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter