Священнику УПЦ МП, який пошкодив камеру медійника біля Києво-Печерської лаври, вручили підозру

Дата: 03 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Священнослужителю УПЦ МП, який на території Києво-Печерської лаври пошкодив техніку оператора одного зі ЗМІ, вручили підозру за перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції Києва.

Джерело: Нацполіція України

Співробітники Печерського управління поліції з допомогою аналітиків столичного главку задокументували подію та розпочали досудове розслідування. Встановлено, що під час роботи знімальної групи представник духовенства вирвав в оператора мікрофон та зламав кріплення на камері.

Священнослужителю повідомили про підозру за перешкоджання професійній діяльності журналістів – частина 1 статті 171 Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів, або арешт до шести місяців, або обмеження волі до трьох років.

Нагадаємо, що 29 березня УПЦ МП мала виїхати з території Києво-Печерської лаври, оскільки в неї закінчився договір оренди храмів. Вранці 30 березня священники проводили ув лаврі богослужіння, а о 10:00 до заповідника мала прибути комісія і розпочати процес передання майна лаври державі. Комісію Мінкульту до Києво-Печерської лаври парафіяни не пустили, а під час спілкування з журналістами митрополит Павло почав погрожувати медійникам побиттям.

Як повідомила кореспондентка “Радіо Свобода”, комісія Міністерства культури та інформаційної політики так і не змогла потрапити в приміщення Києво-Печерської лаври. Представники комісії заявили, що, якщо їм перешкоджатимуть і надалі, звернуться до поліції.

Відомо, що 5 січня Трапезну церкву та Успенський собор Києво-Печерської лаври повернули у власність держави, оскільки в Української православної церкви Московського патріархату завершився термін оренди цих об’єктів. Тоді митрополит Павло звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням залишити собори за УПЦ МП.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter