Суспільне не надало ефір для проєкту “Служба розшуку дітей” — Руслан Горовий

Дата: 13 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

На Суспільному відмовилися надати ефір для проєкту “Служба розшуку дітей”: його хронометраж мав скласти 15 хвилин на тиждень.

Про це повідомив автор проєкту, журналіст, письменник і волонтер Руслан Горовий на своїй сторінці у фейсбуку.

Руслан Горовий. Джерело: фейсбук-сторінка письменника та журналіста

“Знаєте хто відмовився надати 5 хвилин ефіру тричі на тиждень під розшук дітей? Наших, українських дітей? Суспільне телебачення. Телебачення яке, згідно з декларацією живе і на кошти суспільства, і для суспільства, відмовило, бо розшук дітей не в їхній концепції. П’ятнадцять хвилин на тиждень. П’ятнадцять ******х хвилин на ******й тиждень. Не в б**** концепції. Після цього я вірю в одне: “суспільне” і суспільство не однокорінні слова”, — написав він.

У коментарях до допису член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Андрій Таранов закликав Горового вирішити цю ситуацію, наголосивши, що мовник готовий продовжити спілкування.

Водночас директорка з комунікацій зі ЗМІ та громадськістю Суспільного Олена Бондарук написала у коментарі під публікацією, що представники мовника зв‘яжуться з Горовим і шукатимуть вихід, що б усіх влаштував.

У коментарі “Детектору медіа” Таранов сказав, що Суспільне пропонуватиме включити “Службу розшуку дітей” до загальнонаціонального марафону “Єдині новини”.

Водночас він підкреслив, що суспільний мовник має “дотримуватися формальних вимог і до якості, і до формату контенту, тож представники Служби новин запросили Руслана Горового до обговорення”.

“Аналогічний досвіду нас був, наприклад, і з “Повернися живим”. Після відповіді Служби новин Руслан Горовий надіслав ще один, формальний, запит каналу, і отримав на нього формальну відповідь”, — розповів член ради НСТУ.

Зі свого боку Горовий продовжив висловлювати обурення ситуацією. На своїй сторінці у фейсбуку він закликав Суспільне “не намагатися щось порішать”.

Проєкт “Служба розшуку дітей” створений Горовим понад 20 років тому задля швидкого збору інформації про зниклих дітей. Їхні фото, особливі прикмети, звернення батьків, номер телефонної лінії для зв’язку команда проєкту поширює під час ефірів і публікує в соцмережах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter