Супрун попросила Елтона Джона допомогти з визволенням політв’язнів

Дата: 30 Травня 2018
A+ A- Підписатися

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун попросила у британського співака Елтона Джона допомоги у визволені українських політв’язнів з Росії.  

Про це вона написала на сторінці у Facebook.

Супрун зустрілась із композитором на відкритті першого в Україні неприбуткового медичного центру “100% життя”, який надаватиме медичну допомогу нової для України якості як ВІЛ-позитивним пацієнтам, так і людям з груп ризику, а також всім іншим киянам.

“Попросила допомогти на міжнародному рівні відстоювати права українців, які перебувають на окупованих територіях, і вимагати належної медичної допомоги та звільнення бранців Кремля, яких утримують за політичними мотивами”, – написала вона.

Також чиновниця розказала співаку про долю українців, які живуть в окупованому Криму, та наслідки російської окупації в житті наркозалежних.

“Українці, які живуть на окупованих територіях та перебувають у в’язницях РФ, не мають шансу отримати медичні послуги. На території Криму МОЗ РФ заборонило замісну підтримувальну терапію для пацієнтів, внаслідок чого вони починають знову вживати наркотики, що призводить до передозувань та самогубств”, – зазначила вона.

За даними української правозахисної ініціативи LetMyPeopleGo, наразі Росія з політичних мотивів тримає у неволі 64 українців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter