Судитимуть російського солдата, який торік міг розстріляти двох чоловіків на Чернігівщині

Дата: 30 Березня 2023
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт щодо військовослужбовця збройних сил Росії, якому закидають порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото підозрюваного, яке публікували правоохоронці, та Сергій Агафонов

Імені російського військового у повідомленні традиційно не вказують, але його картку можна знайти у Книзі катів українського народу. Підозрюваний – це 21-річний Агафонов Сергій Ігорович.

Повідомлення про вручення йому підозри є на сторінках “Урядового кур’єра”. 

За даними слідства, 1 квітня торік росіяни затримали трьох чоловіків у селі Гайворон. Декілька годин їх тримали у підвалі будинку, а потім обвинувачений за попередньою змовою з іншими російськими військовослужбовцями вивів їх на вулицю.

“Найстаршого відпустив, а двох інших відвів до чагарників та розстріляв з автоматичної зброї. Від отриманих травм потерпілі померли на місці події”, – кажуть слідчі. 

Вбиті були місцевим атовцем та мисливцем. 

Якщо суд визнає Агафонова винним, то він може отримати 15 років в’язниці або довічне з конфіскацією майна. Щодо нього здійснювали спеціальне досудове розслідування. 

Нагадаємо, що до 12 років за ґратами загрожує російському солдату Володимиру Номоконову, який торік обікрав мешканку Київщини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter