До 12 років за ґратами загрожує російському солдату з Чити, який обікрав мешканку Київщини торік

Дата: 28 Березня 2023
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт щодо російського військового, якому закидають порушення законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, через пограбування цивільної жінки на Київщині під час торішньої тимчасової окупації регіону. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Військовий квиток підозрюваного

Підозрюваний – 20-річний уродженець міста Чита Забайкальського краю Росії Володимир Номоконов.

За даними слідства, торік у лютому він приїхав до Вишгородського району Київщини, у населеному пункті Обуховичі обрав разом з іншими загарбниками будинок, в якому разом з господаркою вони жили до кінця окупації. 

Слідчі розповідали, що з оселі жінки підозрюваний викрав пральну машину, бензиновий генератор, поршневий повітряний компресор, бензопилу, шурупокрут, дриль та кутову шліфмашинку. Оцінювали вартість усього цього майна в майже 40 тисяч гривень. 

Есбівці на етапі оголошення підозри Номоконову казали, що мародерство може бути не єдиним його злочином в Україні, тож вони мали провести детальніше розслідування. У повідомленні щодо скерування обвинувального акта російського солдата до суду правоохоронці про результати цього розслідування нічого не зазначили.

За інкримінованою статтею росіянину загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Нагадаємо, що розграбування – один із семи типів воєнних злочинів, до яких найчастіше вдаються російські військові в Україні. Деяких з мародерів вдається викрити, як-от шістьох російських солдатів, які грабували жителів Богданівки на Київщині. З будинків вони виносили навіть електричні зубні щітки.

Також судитимуть в Україні російського солдата, який пограбував будинок на Київщині, поки господар оселі стежив за цим з лісу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter