Торік на Київщині російський солдат пограбував будинок, господар якого слідкував за цим з лісу

Дата: 13 Січня 2023
A+ A- Підписатися

До 12 років позбавлення волі загрожує російському військовому, командиру бойової машини – навіднику-оператору, якому закидають порушення законів та звичаїв війни. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Нацполіція

29-річного росіянина з міста Кострома підозрюють у пограбуванні мешканця села Мощун на Київщині. 

Мощун був одним з із найважливіших місць боїв під Києвом, а на початку березня, не зумівши підійти до Києва з боку Ірпеня, росіяни сконцентрували свої сили на захопленні села.

Поліцейські, які вели слідство у справі, кажуть, що окупанти тримали у селі полонених в господарчих приміщеннях, знущалися та катували їх, а також відбирали у людей транспорт, цінні речі, одяг та навіть продукти.

Після деокупації у Мощуні знаходили рештки закатованих.

“В березні 2022 року обвинувачений разом із невстановленими підлеглими йому військовослужбовцями РФ викрали майно місцевого жителя. У цей час потерпілий, побоюючись за власне життя, переховувався у лісі неподалік свого будинку та спостерігав за діями обвинуваченого”,розповідають правоохоронці. 

Судитимуть росіянина заочно. Його вже оголосили у розшук. 

Імені підозрюваного не називають, однак відомо, що він служить у військовій частині 32515, де базується 104 парашутно-десантний полк. Підрозділи полку брали участь у вторгненні до Криму, а згодом у боях на Луганському напрямку.

Нагадаємо, що розграбування – один із семи типів воєнних злочинів, до яких найчастіше вдаються російські військові в Україні. Деяких вдається викрити, як от шістьох російських солдатів, які грабували жителів Богданівки на Київщині. З будинків виносили навіть електричні зубні щітки.

Інколи викрадені росіянами речі вдається повернути власникам. Так, наприклад, сталось з телефоном 10-річної Іванки, який у неї вкрали на блокпості, коли вона з батьками намагалась покинути Тростянець.  У полон до українських військових потрапив крадій, який, як виявилось, поцупив у дівчинки ще й повербанк, обклеєний стразами, та намагався переконати, що ці речі його. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter