Ще шістьом російським солдатам загрожує до 12 років за пограбування жителів Богданівки на Київщині

Дата: 29 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Шістьом російським військовослужбовцям закидають порушення законів та звичаїв війни через пограбування цивільного населення під час тимчасової окупації села Богданівка на Київщині. Їм загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Російські військові тимчасово перебували у Богданівці у березні. 

Ворожі солдати жорстоко поводилися з цивільними, погрожуючи їм зброєю та застосовуючи силу. Росіяни також викрали у людей побутову техніку, гаджети, ювелірні вироби, антикваріат, парфуми, гроші, харчі, алкоголь та навіть предмети гігієни й білизну. 

Поліцейські кажуть, що не погребували мародери навіть електричними зубними щітками.

Одного з мешканців росіянин побив прикладом автомата та почав стрілянину прямо у нього в будинку, аби вкрасти 400 гривень. 

Правоохоронці виклали записи з камер спостереження одного з пограбованих будинків. На кадрах видно, як один з солдатів виносить з будинку чохол, ймовірно, з гітарою. 

Скриншот відео
Скриншот відео

Тікаючи з Київщини окупанти вивезли усе награбоване до Росії. 

Шестеро росіян, які мародерили у Богданівці, стали не єдиними військовослужбовцями РФ, яких намагаються притягнути до відповідальності за грабунки мешканців Богданівки. Раніше до суду скерували справу іншого росіянина, який є начальником продовольчих служб військової частини 93992.

Разом з іншими окупантами він виніс з одного із будинків речей на один мільйон гривень. 

Чимало росіян, які мародерили на окупованих територіях, потрапили на записи камер спостереження. Після деокупації Київщини проєкт “Беларускі Гаюн” опублікував спочатку тригодинний запис з онлайн-камер російської кур’єрської служби “СДЕК” у білоруському Мозирі, на якому загарбники відправляють награбоване додому. Невдовзі виклали й персональні дані мародерів.

Пранкери телефонували їхнім родинам, аби повідомити про ці вчинки. Щонайменше три таких записи можна послухати за цими посиланнями – 123

Нагадаємо, що розграбування – один із семи типів воєнних злочинів, до яких найчастіше вдаються російські військові в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter