Судді ОАСК призначили багатотисячну заставу та зобов’язали прибувати до суду

Дата: 22 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Вищий антикорупційний суд застосував до судді Окружного адміністративного суду Києва запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 227 тисяч гривень. Він діятиме до 22 червня поточного року.

Про це повідомили у ВАКС.

Фото: з відкритих джерел

На підозрюваного поклали також додаткові обов’язки. Так, він зобов’язаний прибувати до прокурорів, слідчого судді та суду на першу вимогу, а також повідомляти прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи. Окрім цього, суддя має утримуватися від спілкування з особами, зазначеними в ухвалі ВАКС.

У повідомленні суду не вказують імені підозрюваного, однак активісти Центру протидії корупції повідомили, що йдеться про суддю Богдана Саніна. Минулого року йому та іншим суддям ОАСК правоохоронці не могли вручити повістки, адже всі вони пішли у відпустки. 

Суддя Санін відомий також тим, що ухвалив рішення, яким заборонив проводити в Києві будь-які мітинги з грудня 2013 до січня 2014 року. Це сталося одразу після побиття “Беркутом” студентів на Майдані. У 2019 році Вища рада правосуддя відмовилася звільняти його з посади. 

Суддя Богдан Санін. Фото: Рада адвокатів Київської області

У Вищому антикорупційному суді нагадали, що до підозрюваного судді ОАСК можуть застосувати жорсткіший запобіжний захід, якщо він не виконуватиме покладених на нього обов’язків.

Нагадаємо, що минулого року НАБУ звинуватило голову ОАСК Павла Вовка та його колег у створенні злочинної організації для захоплення державної влади. Однак досі Вовку не змогли обрати запобіжний захід, адже суддя не вважає себе винним, називає записи його розмов з колегами, які як доказ надали детективи, фальсифікацією, а також розповідає, що звинувачення проти нього – справа рук іноземних агентів.

Обрати запобіжний захід голові ОАСК не допомогло навіть рішення про примусовий привід. 

Нещодавно президент Володимир Зеленський запропонував ліквідувати ОАСК, а на його місці створити новий суд. Суддів ОАСК, до доброчесності яких не виникатиме питань, переведуть, а якщо ті не захочуть – звільнять.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter