Голова ОАСК не з’явився до суду попри дозвіл на примусовий привід: його не знайшли ні вдома, ні на роботі

Дата: 08 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Голові Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку вчергове не змогли обрати запобіжний захід у справі про захоплення влади, адже він не прийшов на засідання, а правоохоронці, яким дозволили доставити суддю на засідання, не знайшли його. 

Про це повідомляє Громадське.

Фото: Бабель

Уже п’ять місяців Вовк ігнорує засідання, на яких йому мають обрати запобіжний захід у справі про створення злочинної організації для захоплення державної влади. Голова ОАСК називав записи розмов його з колегами, які як доказ надали детективи НАБУ, фальсифікацією. Також він розповідав, що звинувачення вважає справою рук іноземних агентів. 

8 лютого, коли Вищий антикорупційний суд мав обирати запобіжний захід Вовку, він опублікував у фейсбуку допис, де назвав рішення про його примусовий привід на засідання незаконним. 

Правоохоронці, які мали доставити Вовка до суду, не змогли знайти його ні вдома, ні на роботі. Журналістам у приймальні Вовка повідомили, що голови суду на роботі не було, водночас раніше переконували, що він з’являється там щодня. 

ВАКС постановив організувати повторний привід Вовка на 16 лютого, 14:00.

Нагадаємо, що примусово привести Вовка судді погодилися не з першого разу. Спочатку вони відмовилися задовольнити це прохання, адже не вважали, що голову ОАСК належно повідомили про засідання. Щоб знайти Вовка, детективи прийшли на святкування дня народження колишнього нардепа, звідки суддя втікав від них

Відомо, що Вовка та його колег звинуватили у створенні злочинної організації для захоплення державної влади ще влітку минулого року. Судді ОАСК відомі низкою скандальних рішень, наприклад коли розглядали позови звільнених унаслідок проведення атестації співробітників поліції Києва та Центрального апарату, зокрема одіозних департаментів протидії наркозлочинності та захисту економіки. За словами самого судді Вовка, його колеги поновили тоді 90% звільнених.

Нещодавно ОАСК на вимогу школярки скасував нову редакцію правопису. Адвокат та ГО, які представляли інтереси дівчинки, фігурують на плівках НАБУ. Згідно з ними, ГО використовують для подання позовів та заяв, у яких зацікавлений сам Вовк.

У жовтні минулого року 25 тисяч українців поставили підписи під петицією з вимогою до президента Володимира Зеленського розпустити ОАСК, однак глава держави досі так і не зробив цього. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter