Петиція до Зеленського із закликом ліквідувати ОАСК набрала 25 тис. підписів

Дата: 26 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Петиція із закликом до президента Володимира Зеленського невідкладно подати до Верховної Ради законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва набрала 25 тис. підписів, а тому на неї мають відповісти в Офісі президента. 

Петицію, яку подали ще в липні, можна знайти на сайті інтернет-представництва глави держави. 

На початку жовтня під петицією стояло 10 тис. підписів. Її автор журналіст Данило Мокрик наголошував, що ліквідувати ОАСК треба через втрату авторитету судом, зокрема через зміст опублікованих Національним антикорупційним бюро минулого року та в липні поточного записів розмов нібито керівництва суду, на яких вони обговорюють захоплення влади. 

Окружний адміністративний суд міста Києва вирішує спори з державою, а тому активісти вже не перший рік наголошують, що корумпований суд фактично може керувати країною.

Нагадаємо, що судді ОАСК відомі тим, що відсторонили від обов’язків в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун, заборонивши їй вчиняти будь-які дії як очільниці відомства. У результаті під загрозою опинилося відправлення великої партії життєво необхідних ліків до регіонів. Також суд розглядав позови звільнених унаслідок проведення атестації співробітників поліції Києва та Центрального апарату, зокрема одіозних департаментів протидії наркозлочинності та захисту економіки. За словами голови суду Павла Вовка, судді ОАСК поновили тоді 90% звільнених.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter