“Суд” у Криму лишив під арештом обвинувачених у підготовці “теракту на ринку”

Дата: 01 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Так званий “Верховний суд Криму” відхилив апеляційну скаргу захисту та залишив чинним рішення про арешт трьох обвинувачених у підготовці “теракту на ринку” в Сімферополі.

Про це повідомляє російське інформагентство ТАСС із посиланням на пресслужбу суду.

“Колегія в кримінальних справах Верховного суду Республіки Крим розглянула апеляційні скарги на постанову Київського районного суду міста Сімферополя, якою трьом обвинуваченим у скоєнні злочинів було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. За підсумками засідання апеляційними постановами Верховного суду Республіки Крим постанову Київського районного суду міста Сімферополя залишено без змін, а апеляційну скаргу – без задоволення”, – йдеться в повідомленні пресслужби.

Засідання відбувалося в закритому режимі.

На сайті “суду” наразі відсутня інформація про рішення. Захист затриманих чоловіків публічно не коментував підсумків засідання суду.

Нагадаємо, 10 червня Федеральна служба безпеки Росії заявила, що запобігла теракту на одному з ринків Сімферополя. ФСБ повідомила, що під час затримання вилучено саморобні вибухові пристрої, зброю, боєприпаси та засоби зв’язку, що містять інформацію про підготовлювані злочини.

Російська спецслужба каже, що затримані підтримували зв’язок “із представниками радикальних українських формувань, що воюють на південному сході України”.

До проведення спецоперації ФСБ коаліція правозахисних організацій оновила список політв’язнів. Усього у в’язницях Росії та тимчасово окупованого Криму наразі незаконно утримують 94 людини.  71 із цього списку – кримські татари. 42 політв’язнів уже отримали вироки в кримінальних справах.

Реакції української сторони на такі заяви не було.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter