Фейковий суд “ДНР” відправив на 25 років за ґрати двох українських військових, яких звинувачують у вбивстві жителів Маріуполя

Дата: 26 Березня 2023
A+ A- Підписатися

“Верховний суд” самопроголошеної “ДНР” засудив до 25 років колонії двох українських військовослужбовців Андрія Найдена та Данила Колєнова. 

Про це повідомляє білоруське видання mediazona.by із посиланням на Слідчий комітет РФ.

Скриншот з відео, опублікованого СК Росії

Військовослужбовців визнали винними у жорстокому поводженні з цивільним населенням та застосуванні заборонених методів у збройному конфлікті (частина 1 статті 356 КК РФ), а також у вбивстві двох осіб, скоєному групою осіб.

СК стверджує, що Найден та Колєнов служили у військовій частині №3057 і розміщувалися на території заводу “Азовсталь”, звідки вели спостереження за містом.

За версією російських окупантів, 5 березня українські військові заступили на бойовий пост на вулиці Металургів для охорони своєї позиції.

Цього ж дня, зазначається у пресрелізі Слідчого комітету, українські солдати відкрили вогонь по двох чоловіках, “достовірно знаючи, що перед ними неозброєні люди, які не беруть участі у бойових діях”. Окупанти стверджують, що у результаті цивільні отримали смертельні поранення.

Крім того, СК опублікував ролик, на якому ймовірні військові заявляють, що визнають свою провину.

 

Раніше ZMINA повідомляла, що влітку минулого року у Маріупольському районі на Донеччині окупанти ув’язнювали та розстрілювали українських волонтерів та чиновників, які відмовилася від співпраці з росіянами.

Фейковий суд так званої “ДНР” засудив до 10-річного ув’язнення голову одного з приазовських селищ. Також відомо про одного держслужбовця, якого стратили через розстріл.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter