Суд на Львівщині оштрафував матерів учнів, які у фотошопі створювали оголені “фото” вчительки та поширювали їх у мережі

Дата: 09 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

За рішенням суду на Львівщині двоє матерів, чиї діти поширювали в соцмережах створені у фотошопі оголені “фото” вчительки, отримали штрафи за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Ілюстративне фото, з відкритих джерел

Відповідні постанови наприкінці листопада 2023 року виніс Пустомитівський районний суд Львова, у документах вказано, що 18 вересня 2023 року малолітні сини Ірини Шаргут та Лесі Волович поширювали в соцмережах створену у фотошопі оголену “фотографію” своєї вчительки. У постановах не зазначили, у якій школі навчаються хлопці, а також їхній вік, проте малолітніми в Україні вважаються діти, молодші за 14 років.

На матерів обох хлопців поліція склала адмінпротоколи за фактом неналежного виконання батьківських обов’язків, бо вони “не виховали дітей з почуттям поваги до оточуючих”. Одна з матерів не прийшла на засідання суду, а інша визнала свою провину.

Дослідивши усі матеріали справи, суддя визнав обох матерів винними у неналежному виконанні батьківських обов’язків, призначивши кожній по 850 гривень штрафу. Жінки також мають сплатити по 537 гривень судового збору. На постанови може бути подана апеляція.

Нагадаємо, у жовтні поточного року на Львівщині Жовківський районний суд покарав батька школяра через те, що його син створював меми зі світлинами класної керівниці. Чоловіка оштрафували на 1700 гривень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter