На Львівщині оштрафували чоловіка, син якого створював меми з фотографіями вчительки

Дата: 25 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

На Львівщині Жовківський районний суд покарав батька школяра через те, що його син створював меми зі світлинами класної керівниці. Чоловіка оштрафували на 1700 гривень.

Суд ухвалив таке рішення 17 жовтня 2023 року.

Фото: Depositphotos

Як вказано в постанові, львів’янина визнали винним у невиконанні передбачених законодавством батьківських обов’язків та оштрафували на 1700 грн.

Зазначається, що 13-річний син звинувачуваного в червні 2023 року обробив фотографію своєї класної керівниці, чим образив її честь та гідність. 

За ухвалою суду, батько вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (“Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей”).

Під час судового засідання батько пояснив, що провів із сином виховну роботу відразу ж після вчиненого ним.

(Батько – Ред.) обіцяє, що більше такого не повториться. Надалі буде більше уваги приділяти вихованню сина. Просить суд врахувати його пояснення при винесенні рішення та не накладати суворого стягнення”, – йдеться в постанові.

Постанова суду може бути оскаржена в апеляційному суді.

Нагадаємо, минулого року на Тернопільщині покарали матір школяра, який цькував однокласників та зривав онлайн-уроки. Учень 6 класу із села Кам’янки надсилав учителям та школярам повідомлення з лайкою в Google Meet, а також розсилав спам у Viber. Районний суд призначив жінці 850 гривень штрафу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter