Столична влада заявила, що не погоджувала проведення прайду в метро, бо це небезпечно

Дата: 03 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Київська міська влада не погоджувала проведення Маршу рівності в метро через міркування безпеки. Організаторів просять знайти іншу локацію та наголошують, що відповідальність за дотримання заходів безпеки лежить на них.

Про це повідомляє КМДА.

Фото: Getty Images

“Інформація в деяких телеграм-каналах про нібито зупинку метро під час Маршу рівності та виділення на його організацію коштів із міського бюджету не відповідає дійсності та спрямована на дестабілізацію ситуації”, – заявляє пресслужба КМДА.

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник наголосив, що столична влада розуміє, що правозахисні та інформаційно-роз’яснювальні заходи, спрямовані на утвердження рівності, є важливими й в умовах воєнного стану.

“Однак Київський метрополітен – обʼєкт подвійного призначення і частина критичної інфраструктури міста, це завжди території підвищеного ризику через обмеженість простору, графік руху поїздів і великий пасажиропотік. Ми не можемо наражати на небезпеку учасників заходу та пасажирів. Тому, аби уникнути можливих провокацій, не можемо дозволити проведення Маршу рівності в метро”, – пояснив він.

Як зазначили в Департаменті молоді та спорту КМДА, масові заходи під час дії правового режиму воєнного стану в Україні можуть відбуватися лише за умови обов’язкового дотримання всіх вимог заходів безпеки, законодавства України у сфері цивільного захисту учасників заходу в умовах воєнного стану, вимог Правил благоустрою міста Києва.

У департаменті рекомендують утриматися від проведення заходів, які передбачають скупчення значної кількості людей, та наголошують, що в разі проведення відповідальність за дотримання всіх заходів безпеки покладається на організаторів.

Нагадаємо, що 1 червня у світі стартував прайд-місяць на підтримку прав та видимості ЛГБТ-спільноти, у звʼязку з цим у столиці України готуються певні активності. Так, 9 червня відбудеться Благодійний освітній фестиваль “КиївПрайд” в артцентрі Closer (вул. Нижньоюрківська, 31). Програма фестивалю складається з лекцій, дискусій, креативних майстерень, ярмарку українських брендів, психологічних консультацій, майстер-класів та музичної програми.

Також на фестивалі відзначать переможців нагороди для союзниць і союзників ЛГБТ-спільноти KyivPride Awards.

А 16 червня відбудеться Марш рівності. Організатори повідомили, що захід відповідатиме безпековим вимогам та буде узгоджений з органами влади. Востаннє Марш рівності в Києві провели 2021 року.

З безпекових міркувань у марші зможе взяти участь не більш ніж 500 людей. Це, зокрема, активісти, ЛГБТ-люди та правозахисні організації, волонтери.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter