Starlink Ілона Маска зруйнував російську інформаційну кампанію проти України — генерал США

Дата: 12 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Надання Україні високошвидкісного інтернету Starlink компанії SpaceX, засновником якої є американський вчений і підприємець Ілон Маск, знищило “інформаційну кампанію Володимира Путіна”.

Попри кібернапади, Україна мала можливість організовувати атаки ЗСУ та забезпечити зв’язок військових із їхніми родинами, про це пише Busines Insider з посиланням на слова бригадного генерала США Стівена Бутова.

Джерело: teslarati.com

“Він повністю знищив інформаційну кампанію Путіна. Ще ніколи, до сьогоднішнього дня, він не зміг змусити замовкнути Зеленського”, — заявив американський військовий.

За його словами, Starlink став важливою частиною оборони України від Росії. Систему використовують для планування місій, боротьби з російською дезінформацією, для підтримки телефонного зв’язку тощо.

Раніше президент України Володимир Зеленський подякував супутниковому сервісу за те, що Україна мала змогу підтримувати контакт з тимчасово окупованими територіями.

“Іноді ми повністю втрачали зв’язок з тими місцями. Втратити зв’язок з цими людьми — це повністю втратити контроль, втратити реальність. Повірте, люди, які виїхали з окупованих міст, де не було такої допомоги, як Starlink, говорили, що росіяни казали їм нібито України більше не існує, деякі навіть почали в це вірити. Я дуже вдячний за підтримку Starlink”, — сказав він в інтерв’ю виданню Wired.

Нагадаємо, що на початку червня 2022 року компанію Starlink Ukraine внесли до Реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж та послуг в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter