Starlink отримала ліцензію оператора в Україні – Мінцифри

Дата: 09 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Компанію Starlink Ukraine внесли до Реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж та послуг.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Фото: technoidhost.com

“Щойно компанію внесли до Реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж та послуг за номером 1. Представництво компанії SpaceX вже скоро почне активну роботу в Україні”, – написав він.

У квітні Федоров повідомляв, що в Україні зареєстрували Starlink Ukraine як представництво компанії SpaceX.

Держслужба спеціального зв’язку та захисту інформації також зазначала, що на період воєнного стану в Україні дозволили використання супутникового інтернету Starlink усім охочим.

Starlink – це проєкт компанії SpaceX, який за допомогою мережі супутників надає доступ до широкосмугового інтернету. Швидкість такого інтернету – до 1 Гбіт/с для кожного абонента, а користуватися ним можна у будь-якій точці Землі.

Високошвидкісний інтернет Starlink компанії SpaceX доступний на всіх семи континентах після того, як були отримані ліцензії у Нігерії й Мозамбіку.

Нагадаємо, що масове використання супутникового інтернету Starlink може частково впливати на роботу радіорелейного обладнання українських військових. Тому поки що використання терміналів для доступу в мережу від компанії SpaceX споживачами, окрім об’єктів критичної інфраструктури, було обмежене.

Ця проблема є тимчасовою і пов’язана з новизною техніки від SpaceX, заявили спеціалісти Держспецзв’язку. Для зняття обмежень потрібно провести розрахунки та низку досліджень, які продемонструють, наскільки робота терміналів на частотах, що вони використовують, може вплинути на роботу інших користувачів. Після підтвердження безпеки використання терміналів Starlink вони можуть бути допущені до масового використання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter